Deltakere diskvalifisert fra karusellritt

Postet av Ullensaker Cykleklub den 9. Jun 2016

(Bilde fra et tidligere arrangement)

Ullensaker CK arrangerer karusellritt fra april til juni hver sesong. Rittene er åpne for alle fra junior til senior på alle nivåer og foregår på lokale landeveier. Traseene er forsøkt lagt på veier med relativt liten trafikkbelastning, selv om dette vil variere noe. Tillatelse er gitt fra offentlige myndigheter og UCK som arrangør er ansvarlig for at deltakernes sikkerhet er ivaretatt. Ut over dette tilrettelegger vi for vakthold og merking for å gjennomføre rittene så sikre og smidige som mulig.


Klubben informerer deltakerne gjennom egne hjemmesider, Facebook, rittinvitasjoner og muntlig før start om regler og hvilke hensyn de skal ta for å trygge både seg selv, medryttere og øvrige trafikanter. Det tillegges stor vekt på at veitrafikkloven skal følges og at vi på ingen måte har utvidede rettigheter til bruk av veien ut over andre trafikanter.

Dessverre opplevde vi under gjennomføringen av karusellrittet tirsdag 7. juni at det var grove brudd på veitrafikkloven og at deltakerne var til hinder for øvrig trafikk. Episoden er omtalt av media via EUB og RB (link under).

På dette grunnlaget har rittkomiteen og styret besluttet å diskvalifisere ALLE deltakere som syklet såkalt "lang runde". Kun deltakere som gjennomførte "kort runde" vil få tellende resultater. Resultatlisten er under arbeid og vil publiseres på våre resultatsider snarlig.

UCK oppfordrer fremtidige deltakere til å ta egne grep for å tilpasse seg de regler som til enhver tid er gjeldene. UCK har alltid gjort egne tiltak for å sikre at gjennomføringen av karusellritt følger de regelverk vi som arrangør er underlagt, men vil også vurdere endringer av egne retningslinjer for å sikre dette ytterligere.

En potensiell konsekvens dersom dette gjentar seg er at UCK mister tillatelsen vi har til å gjennomføre våre karusellritt, noe vi mener er svært uheldig. Rittene har blitt arrangert i en årrekke og gleder mange mosjonister. Vi tilbyr godt arrangerte og varierte ritt med lav startkontigent midt i uken med hjelp av en dugnadsånd fra UCK som betyr masse for alle involverte.

Vi håper å se deg på startsstreken ved kommende ritt og oppfordrer til adferd som trygger både deg, de rundt deg og øvrige trafikanter.


Med hilsen
Arrangementskomitè og styret i UCK

Jessheim, 9.juni 2016


Artikkel i EUB

Artikkel i RB (krever innlogging)
Kommentarer

0 Kommentar

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline